Panerai Luminor Submersible
OFFICINE PANERAI: Daha Teknik daha ileri düzeyde Saatçilik dünyasına Officine Panerai tarafından kazandırılan yeni kompozit malzeme kullanılan carbotech sayesinde üstün teknik ve estetik öğelerine sahip Luminor Submersible 1950 Carbotech’in her bir örneği diğerlerinden çok daha farklı.
Geçmişin yankılarını, geleceğe ve yeniliğe dönüştürmekte ustalaşan ve bunu tasarımlarına yansıtması Officine Panerai’nin en büyük sırlarından birisi.
Saatçilik dünyasını büyüleyen Officine Panerai ilk kez zamanla kişiselleşen, denizcilik ile kusursuz bir bağa sahip olan Luminor Submersible’i 2010 yılında yeni bronz kasası ile saat severler ile buluştu.
Luminor Submersible 1950 Carbotech’te Officine Panerai’nin Fikirler Atölyesi ürünü olan ve saatçilik dünyasında daha önce hiç kimse tarafından kullanılmamış olan kompozit bir malzeme olarak ta bilinen carbotech kasa kullanıldı. Olağan üstü performansa sahip carbotech malzemenin kesilmesine göre değişiklik gösteren, düz olmayan, mat siyah bir görünüme sahip. Böylece her bir saat eşsiz bir görünüme bürünmüş oluyor.
Bu yapı, döner bezelin, patentli tepe koruma sisteminin, kasanın ve yapımda kullanılan malzemelerin performans ve estetiğini arttırmak için tasarlandı.
Carbotech plakalarını oluşturmak için yüksek basınç gerekli. Üst düzey polimer ve kompozit malzeme eter keton ile birlikte kontrollü bir ısıda ince karbon lifi tabakaları sıkıştırıyor.
Bu sayede saatçilik sektöründe kullanılan seramik ve titanyuma nazaran carbotech dahada yüksek bir kasa ve kadran mekaniğe sahip oluyor. Carbotech daha hafif olmasına rağmen aşınma riski daha az ve dış müdahalelere karşın daha dayanıklı bir yapıya sahip.
Kullanılan geleceğe dönük bu malzeme, tasarımın geçmişe dönük bağlarına sadık kalmasına engel oluşturmuyor.
Panerai Luminor Submersible Carbotech 3 Days Automatik – 47 mm kökleri, 1940’lı yıllara dayanmakta. İtalyan Donanmasının komandoları için geliştirilen model, daha sonra 1956 yılında Mısır Donanması için de tasarlanan saatlerden de esintiler taşımakta.
Küçük çivilerden oluşan imleçlere sahip bezelle güçlendirilmiş bu saatte, bezeller saat yönünün sadece tersine dönüyor ve suya dalış sürelerinin hesaplanabilmesine olanak sağlıyor. Tam olarak
30 bar yani yaklaşık 300 metre ye kadar test edilmiş profesyonel bir su altı aleti için oldukça işlevsel özelliklere sahip.
Kadran siyah renkte ve üzerinde işlemeli saat imleçleri yerleştirilmiş. Saat 3 konumunda tarih penceresi bulunuyor. Küçük saatte ki saniye göstergesi ise Panerai’ye has mavi tonlara sahip ve saat 9 konumunda.
Vidalı kasa yüksek basınç altında saati korumayı garanti altına alıyor. Arkasında titanyum siyah işlemeler bulunuyor.
Luminor Submersible 1950 Carbotech’in teknolojik ayrıntısı ise P.9000 otomatik kalibre. 13 ¾ çapı ile mekanizma üç günlük güz rezervine sahip. İleri ya da geri ilerlediği sırada yelkovanın ilerleyişine müdahale etmeden balans çarkını durduran bir cihaz, saati ayarlarken doğruluğundan emin olabilmek için bulunuyor. Balansın salınımı saatte 28.800 tireşime denk gelmekte.