Müşteri Hizmetleri : 0532 388 11 79

Safir Ve Sıvı İle Ortaya Çıkan Yeni HYT 3

Hyt Saat

Retrograde yani başa dönen bir yapıya sahip dakika göstergesi kadranın sağ alt bölümünde kırmızı ibresi ile güzel bir renk uyumu sağlamış.
H3 güç rezervi konusunda oldukça iddialı. Kalibrenin arka kısmından görünebilen iki adet tambur bu mekanizmayı 170 saat yani 7 gün boyunca aktif tutabiliyor.

H3 kömür rengi gri tona sahip bir kasa kullanıyor. Kasa PVD kaplamalı ve titanyum ile platin elementler kullanılarak üretilmiş. Kasa dikdörtgen bir yapıya sahip. 62mm ye 41mm boyutlarındaki kasaya sahip olan H3 limitli bir sayıda; yalnızca 25 tane üretilmiş.

Horoloji dünyasındaki dengeleri alt üst edecek bir model Hydro Mechanical Watch HYT’nin üçüncü jenerasyon modeli H3 ile sınırlara meydan okuyun.
H3’te zamanı gösteren meşhur sıvı tüpün ilk defa dairesel değil doğrusal bir şekle sahip olmasını devrimsel değişiklik olarak isimlendirebiliriz.
Bu fikir ilk defa HYT’nin sanat direktörü olan Xavier Casals’a geldiğinde işin en zor kısmının doğrusal bir tüp ile akışkan bir mekanizmanın uyum sağlayabilmesini sağlamak olarak adlandırmış.

Bu işi başarabilmek için en doğru isimin APRP’den Axel Leuenberger olduğuna kanaat getirilmiş. Axel ise bu kez HYT’de kullanılan sıvılardan kanılan enerjiyi sadece zamanı göstermek yerine, doğrusal tüpün içerisindeki sıvıyı mekanik aksamın bir parçası olarak kullanmış. Yani bu sıvıyı saatin mekanizması içerisinde çıkarttığınızda, saatin sadece zamanı göstermediği değil aynı zamanda mekanizmanın bir bölümünün de çalışmadığını görmek mümkün.

Peki, bu nasıl oluyor? Anlatalım.
H3’te öncelikle hiçbir şekilde akrep/yelkovan kullanılmadığını söyleyelim. Elbette dijital bir gösterge veya uyduya bağlanan bir sistem de yok.
Zamanı göstermesi için tasarlanan sistemde 4 tane farklı yüzü olan küp şeklinde dönen bir mekanizma bulunuyor. Dönme işi hidrolik bir sistem sayesinde gerçekleşiyor.

Tüpün içerisinde tek bir sıvı var gibi gözükse de 1 mm daha küçük iki tüp var ve birisinin içerisinde su bazlı sarı renkte bir sıvı var. Bu bize zamanı gösteriyor. Diğer sıvı ise transparan renk elde etmek için viskoz bazlı.
Dört yüzünde rakamlar bulunan bu küplerden yan yana 6 adet bulunuyor

. Zaman geçtikçe sağa doğru ilerleyen sarı sıvının köprünün en sağına gelmesi tam altı saat sürüyor. Böylece en sağa geldiğinde yani altı saatlik zaman dilimi sona erdiğinde, sıvının ürettiği güç pistonlar tarafından emiliyor. Pistonlar bu güç ile küp şeklindeki mekanizmayı bir tur döndürüyor. Bu sayede küpün diğer yüzündeki rakamlar gösterilerek saatin izlenmesi sağlanıyor.
Dakika göstergesi ise safirden yapılmış.

Bu Gönderiyi Paylaş
  , , ,


Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir